Terug
Hartjes uit bladerdeeg met Maredsous® Crème de Fagotin et kerstomaatjes
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 80 g Maredsous® Crème de Fagotin
- 4 vierkantjes bladerdeeg
- 24 kerstomaatjes
- 4 koffielepels vloeibare honing
- 1 ei
- Enkele takjes verse tijm
- Zout, peper
Bereiding
- Voorverwarm je open tot 180 °C en haal de gril eruit.
- Snij de vierkantjes bladerdeeg in de vorm van een hartje, met behulp van een uitsteekvorm of patroon (12cm lang, 10cm breed). Leg ze op bakpapier.
- Strijk de boordjes (1cm) in met geklutst ei. Prik met een vork in de rest van de oppervlakte.
- Strijk nu een genereuze laag Maredsous® Crème de Fagotin op de binnenkant van de hartjes (niet op de boordjes) en leg de kerstomaatjes erop. Werk af met de honing, peper en het groen van de thijm.
- Plaats het geheel (taartjes + bakpapier) op de gril en laat 10 minuten bakken in de oven.
- Werk af met een snufje zout en wat thijm ; onmiddellijk opdienen als voorgerecht, eventueel gepaard met een kleine salade.
Tip : Bladerdeeg is makkelijker te snijden als het koud is.