rotation
Menu Sluiten
In het hartje van de Molignée-vallei Terug

In het hartje van de Molignée-vallei

Maredsous is één van de mooiste abdijen van het land. Door haar ligging, in het hartje van de pittoreske vallei van de Molignée in de provincie Namen, ligt de abdij harmonieus geïntegreerd in z’n schilderachtige en bosrijke omgeving.

Een juweeltje van neogotiek

De Abdij, in 1872 gesticht door de Benedictijnermonniken, mag gezien worden als een perfect voorbeeld van de neogotische bouwstijl. De bouw duurde 15 jaar en het resultaat is een indrukwekkende Abdij met een stijl die uniek is in de wereld.

Spiritualiteit voor fijnproevers

Het toeristische hart van Maredsous is het onthaalcentrum Saint-Joseph. Gastvrijheid is dan ook de hoofdmissie van de monniken. Daarom staat de deur altijd open voor pelgrims en mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit, maar ook voor scholieren, voor fijnproevers die benieuwd zijn naar de smaak van traditionele specialiteiten, en voor gezinnen die uit zijn op een unieke ervaring in een origineel kader.

Voor elk wat wils

Je kan een bezoek brengen aan de kerk, het klooster, het keramiekatelier, de bibliotheek,… Of je kan een ontspannende wandeling doen in de prachtige tuinen en, een fietstocht organiseren in de vallei van de Molignée. Er zijn 6 verschillende parcours uitgestippeld, van 4,5 tot 12 km. En voor de kinderen is er een leuk speelplein.

Er is echt voor elk wat wils en er hangt een sfeer van authenticiteit.

De begeleide bezoeken aan de Abdij van Maredsous:

Bezoek de Abdij van Maredsous en ons Mini Kaasmuseum om de traditionele rijping van onze kazen te ontdekken !

De Begeleide bezoeken  zijn tweetalig Frans-Nederlands. Meer praktische info (uurregeling, toegang, enz) op  http://tourisme.maredsous.be/nl/activiteiten/rondleidingen/.

Events op de Abdij

In het prachtige kader van de Abdij worden regelmatig evenementen georganiseerd. Tentoonstellingen, gastronomische weekends, Kerstmarkten, festivals, themamaaltijden,… Meer info hierover vind je hier.

Mini Kaasmuseum

Bezoek ons nieuw Mini Kaasmuseum te Maredsous. We vertellen er graag meet over onze geschiedenis en het traditioneel rijpingsproces van onze kazen.