Soep en kinderen vormen niet altijd een geslaagd duo. Daarom zetten we enkele tips op en rijtje, zodat je niet telkens “eet je soep op!” moet herhalen.
Tijdens de groei variëren kinderen in voeding en ontwikkelen ze hun smaak. Als je ze te veel onder druk zet, loop je het risico dat ze blokkeren bij het zien van een ingrediënt of een bereiding zoals soep. Deze blokkering vloeit vaak voort uit de zuurheid van groenten. Hieraan zijn de smaakpapillen van kinderen gevoeliger dan die van volwassenen.
Smeerkaas van Maredsous® toevoegen aan een soep helpt je hierbij: het maakt de soep tegelijkertijd romig en minder zuur. Bovendien is het snel en makkelijk: meng de Maredsous®-smeerkaas samen met room of melk en voeg daarna toe aan de soep.
Er bestaan enkele eenvoudige trucs om soep kindvriendelijker te maken. Ook hier is smeerkaas van Maredsous® een ideale bondgenoot: opgelost in een beetje melk, kan je hem gebruiken om je soep te versieren: van smileys tot spinnenwebben- laat je fantasie los!
De kleur van je soep is ook van belang: een doffe soep is minder smakelijk dan een soep met warme kleuren. Hoe een flets resultaat vermijden waarbij je kinderen verbleken? Gewoon een klein lepeltje natriumbicarbonaat toevoegen aan het kookwater om de chlorofyl te fixeren. Chlorofyl is het pigment van de sprekende kleur van groene groenten.
Geef er ten slotte nog een boterham van Maredsous® bij en de buit is binnen.
Wedden dat ze een tweede bord vragen?