Terug
Kleine koninginnehapjes met Maredsous® Dubbelroom
Ingrediënten
Voor 5 personen:
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°.
- Rol het bladerdeeg uit en stans er met een omgekeerd glas 12 cirkels van ongeveer 8 cm uit.
- Markeer met een smaller glas (ongeveer 6 cm) een kleinere cirkel in het midden van 6 van de 12 cirkels om straks de deksels te maken.
- Leg de 6 ongemerkte cirkels op bakpapier op een bakplaat en leg er de 6 gemerkte cirkels bovenop.
- Meng het eigeel met de melk en bestrijk het deeg met dit mengsel.
- Bak het deeg 15 tot 20 minuten op 160°.
- Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd de dekseltjes eruit.
- Vul elk hapje met Maredsous® Dubbelroom.
- Versier elk hapje met geraspte gruyère en laat ze enkele minuutjes gratineren tot ze een mooi korstje hebben.