Terug
Preisoep met Maredsous® Dubbelroom
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 100 g Maredsous® Dubbelroom
- 1 bussel prei
- 2 bloemige aardappelen (± 250 g)
- 1 ui
- 1 handvol jonge spinazie (facultatief)
- 50 g geroosterde hazelnoten
- 5 dl volle melk
- 2 groentebouillonblokjes
- 3 el olijfolie
- Peper
- Zout
Bereiding
- Verwijder de groene buitenste bladeren van de prei en beschadigde uiteinden en hak fijn. Bewaar een beetje als versiering en doe de rest in een grote kookpot. Voeg de gesnipperde ui en de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe. Giet de melk en 5 dl koud water erover, doe er de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de spinazie toe om je soep een mooie groene kleur te geven. Laat nog 2 minuten pruttelen en neem van het vuur. Laat 10 minuten rusten.
- Bak de bewaarde en fijngehakte prei 5 minuten op een zacht vuur en in 1 el olijfolie in een pan.
- Doe de Maredsous® Dubbelroom en 2 el olijfolie in de kookpot. Mix tot een gladde textuur. Giet eventueel een beetje water bij als je vindt dat de soep te dik is. Kruid bij.
- Dien de warme soep op met de fijngehakte prei en de grofgehakte hazelnoten. Serveer er wat brood bij.
Tip
Wil je het nog lekkerder maken? Schep een scheutje Maredsous® verdund met wat warme melk in elke kom.