800 g kabeljauwfilet, zonder vel en in 4 stukken gesneden
2 preien
4 wortels
8 jonge uien met loof
20 cl visfumet
1 blokje groentebouillon
het sap van ½ citroen
2 zwarte peperkorrels
1 laurierblad
2 takjes tijm
10 cl room
peper en zout
Bereiding
Begin met het bereiden van de groenten. Verwijder het groene loof van de prei en snij de witte stengels tot schuine plakken. Schil de wortels en snij ze op dezelfde manier. Maak ook de uien schoon en bewaar 5 cm van het loof.
Blancheer alle groenten door ze gedurende 8 minuten in kokend, licht gezouten water te leggen. Spoel ze meteen af onder ijskoud water.
Voor de saus meng je de visfumet met de groentebouillon, het citroensap en de kruiden. Voeg ook de room toe en wat peper en zout.
Breng de saus tot net onder het kookpunt en voeg de vismoten toe. Laat alles samen gedurende 5 minuten lichtjes koken, tot de vis ondoorschijnend wordt en dus gaar is.
Voeg de groenten toe en laat nog eens 3 minuten koken.
Net voor het opdienen roer je de Maredsous® Dubbelroom doorheen de waterzooi.