Terug
Kroketten met Maredsous® Emmental Grand Cru en Maredsous® Traditie
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- Voor het deeg:
- Voor het paneren:
- Meel
- 6 eiwitten
- 2 eetlepels olie
- 1/2 kopje water
- Paneermeel
Bereiding
- Was en snijd groenten.
- Rooster de knoflook en de laurierblaadjes in een pan met een beetje olie.
- Voeg de groenten toe, bedek en roer vaak.
- Voeg wat zout, peper en tijm.
- Garneer met de porties van Maredsous® en laat het een beetje smelten.
- Eet smakelijk!
- Meng de eierdooiers en de room in een grote kom.
- Smelt de boter en voeg bloem toe in een pan op een middelhoog vuur.
- Laat het geheel enkele minuten zachtjes garen.
- Voeg dan geleidelijk de volle melk toe zonder stoppen en meng tot een dikke bechamelsaus, net als een puree.
- Meng de 2 andere kazen in de massa met een spatel. Haal het geheel van het vuur en voeg het eimengsel toe.
- Doe het deeg in een grote kom en laat het afkoelen gedurende 2 uur in de koelkast. Vorm de kroketten met een ijsjesschepper.
- Meng het wit van het ei met de olie en ½ glas water en voeg een snuifje zout en peper toe.
- Doe vervolgens wat bloem op een apart bord, het wit van het ei in een ander bord en het paneermeel in een derde bord.
- Rol de kroket in elk bord in deze volgorde en herhaal deze bewerking.
- De kroketten kunnen dan worden bevroren.
- Frituur de kroketten op 180 ° en dien op.
- Eet smakelijk!