Schil de uien, snij ze in stukjes en laat ze even stoven in een kookpot met wat vetstof. Voeg het gehakt toe en laat het even mee braden. Breng op smaak met peper en zout.
Rasp de Maredsous® Traditie en verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij ook de geschilde wortels in plakjes. Maak de bloemkool schoon en snij ze in kleine roosjes.
Laat de aardappelen gedurende 20 minuten gaarkoken in licht gezouten water. Voeg na 5 minuten de groenten toe en laat die meekoken.
Bereid nu de puree: plet de aardappelen en de groenten tamelijk grof, samen met de boter en de helft van de geraspte kaas. Controleer of er peper of zout bij moet.
Leg in een ovenschaal een dun laagje puree en daarop een laag gehakt met uisnippers. Dek af met de rest van de puree. Strooi er de rest van de geraspte Maredsous® Traditie over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dien op met een mooi korstje.