Terug
Soep en bouillon, zo goed als het eruitziet
Wist je dat we vooral proeven met onze ogen ? Dat we bij het zien van een gerecht al dan niet speeksel produceren? Het is dus essentieel om goed na te denken over hoe je je soep en bouillon gaat dresseren. We geven je 5 eenvoudige presentatietips om appetijt op te wekken. Hier voor mooie soep!
- Heeft je bouillon niet de gewenste kleur ? Glijd met een uischil door je kookpot voor het koken, het geeft hem een gouden schijn.
- Met een beetje kaassaus van Maredsous® kan je heel makkelijk soep en bouillon decoreren zoals jij het in gedachten hebt. Een bloem? Een hart? Een spinnenweb ? Wees creatief ! Alles is mogelijk.
- Een pompoensoep om nooit te vergeten ? Kies dan voor deze unieke presentatietip! Gebruik een uitgeholde pompoen als soepkommetje: snijd voorzichtig de top van de pompoen en hol hem uit met een stevige soeplepel. Dompel de schil even in kokend water. Eenmaal de soep klaar is, serveer je ze in de pompoenschil!
- Om een soep kindvriendelijk te maken volstaat soms een eenvoudige boterham met Maredsous®-smeerkaas. Een echte garantie op succes krijg je als je de boterham in een mooie vorm snijdt (een wolk, een hart, een ster...) en voorzichtig op de soep laat drijven.
- Een beetje slagroom in je bouillon ? Ja, dat is een goed idee! De opgeklopte room moet niet noodzakelijk gesuikerd, maar wel mooi gepresenteerd zijn. Vorm met een spuitzak, spuitfles of gewoonweg een grote lepel een mooie slagroombol in het midden van het soepkommetje. Dit staat zowel je ogen als smaakpapillen aan!